ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Енергоатом»: Російські війська використовують захоплені АЕС як військові бази

«Енергоатом»: Російські війська використовують захоплені АЕС як військові бази

Окупанти використовують Запорізьку та Чорнобильську атомні станції як військові бази.

 

Окупанти використовують Запорізьку та Чорнобильську атомні станції як військові бази.

Війська РФ використовують захоплені Запорізьку та Чорнобильську атомні станції як військові бази. Про це заявив керівник "Енергоатому" Петро Котін в інтерв'ю НВ.

«Лише там (на Запорізькій АЕС – ред.) вже шість енергоблоків та надто багато ядерного матеріалу. У кожному реакторі активну зону повністю завантажено паливом, і на кожному енергоблоці є басейн витримки відпрацьованого ядерного палива», – розповів він.

«Що загарбники робитимуть із цим матеріалом, одному богу відомо. Якщо вони зараз все залишать у нинішньому вигляді, нічого страшного не станеться. Вони поки що не втручаються у роботу нашого персоналу», – додав Котін.

При цьому він зазначив, що Запорізька АЕС більш захищена:

«Якщо ви обстрілюватимете це, то вам потрібно пробити кілька бар'єрів, перш ніж ви дістанетеся до паливних елементів і спровокуєте радіаційну аварію. А до сховища достатньо один раз потрапити, і у вас буде викид цих радіоактивних матеріалів. Ситуація погана. Те, що вони підривають боєприпаси у безпосередній близькості від майданчика АЕС, це взагалі… Інших слів, як «мавпа з гранатою», тут немає».

 

 

 
Коментарі (0)