ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ"Енергоатом" спростував інформацію про розблокування своїх рахунків

"Енергоатом" спростував інформацію про розблокування своїх рахунків

Держпідприємство НАЕК "Енергоатом" спростувало попередні заяви міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика щодо розблокування заарештованих рахунків компанії ще в березні цього року.

Прес-служба "Енергоатома" повідомила, що попередні заяви міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика про зняття арешту з рахунків компанії не є достовірними, повідомляє БізнесЦензор.

В компанії також зазначили, що на даний момент не використовується також і  єдиний незаблокований рахунок,що залишився. Причиною такої обережності є побоювання того, що цей рахунок також може бути невдовзі заблокованим, а кошти з ньго стягнуті на користь ТОВ "Укрелектроват".

"Енергоатом" розраховував, що на засідання суду, яке відбулось 29 червня за позовом "Укрелектровата" буде прийнято рішення  на користь компанії і рахунки компанії буде розблоковано, але слухання в черговий раз було перенесено.

Варто нагадати,що в березні цього року рахунки і майно "Енергоатому" на 200 млрд грн були арештовані в рамках виконавчого провадження про стягнення 127,3 млн грн з НАЕК "Енергоатом" на користь ЗАТ СУАП "Укрелектроват". Це фактично заблокувало фінансово-господарську діяльність найбільшої в Україні енергогенерувальної компанії. 

Арешт рахунків був проведений у справі про стягнення заборгованості в 127,3 млн грн на користь ЗАТ СП "Укрелектроват", яку "Енергоатом" вважає сумнівною. Дана сума боргу була сформована шляхом індексації боргу в 2,5 млн грн за одноосібним рішенням судового експерта.

27 червня міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик на своїй сторінці в Facebook написав, що заарештовані раніше рахунки НАЕК "Енергоатом" розблоковані, що дасть компанії можливість стабілізувати роботу. 

"Нарешті вдалося розблокувати рахунки НАЕК "Енергоатому" (завдяки прем'єр-міністру), що дає можливість стабілізувати роботу", - зазначив Ігор Насалик.

 

 
Коментарі (0)