ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Енергоатом» виграв суд із «ГарПоком» на 4 млрд грн

«Енергоатом» виграв суд із «ГарПоком» на 4 млрд грн

Північний апеляційний суд дозволив Енергоатому стягнути 4 млрд грн заборгованості за електроенергію за 2020 рік із держпідприємства Гарантований Покупець

 

Північний апеляційний суд дозволив Енергоатому стягнути 4 млрд грн заборгованості за електроенергію за 2020 рік із держпідприємства Гарантований Покупець. Про це повідомляє прес-служба Гарпоку.

"У разі примусового виконання зазначеного рішення суду з ГарПоку можуть бути списані кошти, призначені для оплати постачальникам універсальних послуг у рамках ПСО для населення, а також цільові засоби, призначені для розрахунків із виробниками електроенергії за "зеленим" тарифом", – йдеться у заяві.

Щоб не допустити кризових ситуацій на ринку електричної енергії, ГарПок запропонував Енергоатому мирно врегулювати питання, пов'язане з оплатою електроенергії, відпущеною для потреб населення у 2020 році.

Зокрема, в.о. директора ГарПок Вадим Уліда звернувся до в.о. президента Енергоатом Петру Котіну із пропозицією провести переговори для врегулювання питань щодо заборгованості.

У 2019 році Кабінет міністрів зобов'язав Енергоатом продавати 85% усієї своєї електроенергії за фіксованою ціною Гарпоку. Далі ГарПок за собівартістю частину електроенергії продавав обленерго для населення, а частину бізнесу за ринковою ціною.

До серпня 2020 року борг Гарпоку перед Енергоатомом становив 6,6 млрд грн. Оператор АЕС ініціював низку судових розглядів щодо стягнення цього боргу.

 

 

 
Коментарі (0)