ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕнергоатом впроваджує систему енергоменеджменту на базі стандарту ISO 50001

Енергоатом впроваджує систему енергоменеджменту на базі стандарту ISO 50001

«Енергоатом» в рамках підписаного у березні поточного року Меморандуму про співробітництво у сферах енергозбереження, енергоефективності та енергетичного менеджменту забезпечує підвищення кваліфікації працівників

«Енергоатом» в рамках підписаного у березні поточного року Меморандуму про співробітництво у сферах енергозбереження, енергоефективності та енергетичного менеджменту забезпечує підвищення кваліфікації працівників Дирекції та відокремлених підрозділів Компанії.

Про це повідомляє прес-служба НАЕК «Енергоатом».

Так, з 11 вересня по 28 вересня 2018 року відбулось навчання за програмою «Енергетичний менеджмент. Організація і управління енергозбереженням і підвищенням енергетичної ефективності організації (на базі ISO 50001)». У навчальному курсі взяв участь 21 працівник підприємства, це фахівці середньої ланки управління, керівники служб якості та управління, виробничо-технічних служб, підрозділів інвестиційного та фінансово-економічного напрямку. Організатором навчання виступила виконавча дирекція з якості та управління Дирекції Компанії.

Програма навчання складалась з двох частин: заочної частини – самостійного опрацювання матеріалів без відриву від виробництва та чотирьох днів стаціонарного навчання у Центрі підготовки енергоменеджерів Інституту енергозбереження та енергоменеджменту Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

У процесі навчання учасники отримали знання та практичні навички з побудови, функціонування та вдосконалення системи енергетичного менеджменту відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 50001:2011 «Системи енергетичного менеджменту. Вимоги та настанова щодо використання», а також загальних правил проведення внутрішнього аудиту системи енергетичного менеджменту, та енергетичного аудиту на основі міжнародного стандарту ISO 50002:2014 «Енергетичні аудити. Вимоги та настанова щодо їх проведення».

Крім того, програма навчального курсу передбачала опрацювання навчального матеріалу з питань: екологічного менеджменту, впровадження нової моделі ринку електричної енергії, енергосервісу, сучасних смарт-систем вимірювання та обліку електроенергії, фінансування та принципів відбору інвестиційних проектів у сфері енергоефективності та енергозбереження.

 

 
Коментарі (0)