ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Енергоатом» збільшив дохід на 30% завдяки аукціону

«Енергоатом» збільшив дохід на 30% завдяки аукціону

Всього на аукціон прийшло 19 учасників-покупців, а це означає, що ринок починає вірити в прозорі аукціони

 

Народний депутат з фракції "Слуга народу" і голова Асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг Андрій Герус проаналізував підсумки чергового аукціону з продажу електроенергії НАЕК "Енергоатом" за двосторонніх договорах. Про це вона написав в пості на персональній сторінці в соціальній мережі Facebook.

Всього на аукціон прийшло 19 учасників-покупців, а це означає, що ринок починає вірити в прозорі аукціони.

За результатами аукціону було укладено 14 угод, всього електроенергію купили 8 різних компаній-покупців.

На аукціоні можна було купити лоти різних обсягів: від 1 МВт до 50 МВт "нічний" електрики на другу половину грудня. Діапазон цін становив від 862 грн (обсяг 50 МВт) до 915 грн (обсяг 1 МВт).

Сумарно цей раз було продано електроенергії на 33,5 млн грн. Таким чином, дохід компанії склав на 30% більше, ніж якщо б ця електроенергія "випала" на балансуючий ринок, де існують штрафи за небаланси (держ компанія втратила б близько 8 млн грн).

Така активна участь покупців у цьому аукціоні показує, що ринок вірить в чесні прозорі конкурентні аукціони "Енергоатому". А чим більше учасників вірить і приходить на аукціон, тим кращу ціну отримує державний НАЕК "Енергоатом". А значить більший прибуток заробляє, великі податки і дивіденди платить державі, а також можливість піднімати заробітні плати своїм працівникам.

 

 

 
Коментарі (0)