ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕнергоатому дозволили будувати сховище ядерного палива

Енергоатому дозволили будувати сховище ядерного палива

«Енергоатому» дали зелене світло на будівництво централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива

Комісія з проведення державної експертизи інвестиційних проектів паливно-енергетичного комплексу визнала доцільним будівництво централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП). 

Про це стало відомо під час засідання Комісії з проведення державної експертизи інвестиційних проектів паливно-енергетичного комплексу.

Про це йдеться у повідомленні Укрінформу з посиланням на заяву прес-служби Міненерговугілля на сторінці в Facebook.

«Колегіальний орган надав позитивний висновок за результатами проведення державної експертизи інвестиційного проекту «Будівництво централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР АЕС України», який ДП «НАЕК «Енергоатом» планує реалізувати за рахунок власних та кредитних коштів», - йдеться в повідомленні.

Рішення прийнято відповідно до процедури, визначеної Методикою проведення державної експертизи інвестиційних проектів.

Як повідомлялося раніше, у 2017 році для Запорізької та Южно-Української АЕС заплановано отримати шість партій ядерного палива компанії «Westinghouse». 

Довідка. У грудні 2014 року ДП «НАЕК «Енергоатом» та «Westinghouse» підписали Доповнення № 13 до Контракту від 30.03.2008 №1, згідно з яким обсяг постачання ядерного палива виробництва компанії «Westinghouse» суттєво розширено. Всього протягом 2015-2020 років передбачено здійснити постачання 30 партій з метою забезпечення шести енергоблоків ВВЕР-1000 (початковий обсяг контракту становив 15 партій для трьох блоків).

 

 
Коментарі (0)