ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕнергобезпека Європи залежить від застосування Третього енергопакета до Північного потоку 2 - Міненерго

Енергобезпека Європи залежить від застосування Третього енергопакета до Північного потоку 2 - Міненерго

Під час проведення Кримської платформи відбулася тристороння зустріч міністрів енергетики України, Німеччини та США – Германа Галущенка, Петера Альтмайєра та Дженніфер Гренголм.
Під час проведення Кримської платформи відбулася тристороння зустріч міністрів енергетики України, Німеччини та США – Германа Галущенка, Петера Альтмайєра та Дженніфер Гренголм.
 
На зустрічі учасники обговорили загрози Північного потоку 2 для енергобезпеки Європи і способи захисту від цих ризиків. Сторони також обговорили декарбонізацію енергосектору України та впровадження новітніх технологій у виробництві енергії.
 
«Стосовно Північного потоку 2, ми виходимо з тої позиції, яка вже задекларована і була озвучена Президентом України. Не можна дозволяти Російській Федерації використовувати газ як зброю», - наголосив Герман Галущенко.
 
Міністри обговорили можливість забезпечення надійності постачання газу в Європу, важливість продовження транзиту українською ГТС і кроки, які забезпечать Україні гарантію у реалізації транзитного потенціалу.
 
«Гарантії для України мають бути наповнені реальним змістом, ми обговорили з міністрами перелік можливостей, які можуть бути реалізовані», - наголосив Міністр енергетики України.
 
Окремий акцент учасники зустрічі зробили на застосуванні Третього енергетичного пакета та питанні усунення монополії Газпрому на європейському ринку.
 
Міністр енергетики України також наголосив на важливості синхронізації енергосистеми України з країнами Європейського Союзу і заявленій підтримці цього процесу з боку його колег з США та Німеччини.
 

Підтримка нашими партнерами реформ, спрямованих на інтеграцію енергетичних ринків України до Європи, інвестиції у трансформацію вугільної галузі, зниження викидів, – все це забезпечить комплексний процес декарбонізації української енергетики. 

 
Коментарі (0)