ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕнергоблок на Хмельницькій АЕС відключено на 2 місяці

Енергоблок на Хмельницькій АЕС відключено на 2 місяці

На ХАЕС планується проведення робіт з реконструкції та модернізації обладнання. У зв'язку з цим один з енергоблоків буде відключений на тривалий час.

 8 серпня 2013 в 12:00. 09 хв. енергоблок № 2 Хмельницької АЕС відключено від енергомережі на 60 діб для проведення планово-попереджувального ремонту. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі НАЕК «Енергоатом».

Зокрема, серед основних робіт заплановано здійснити ремонт реакторної установки, турбогенератора, парогенераторів, ремонт каналів систем безпеки, ремонт основного та допоміжного обладнання, роботи з подовження ресурсу обладнання.

Заплановано здійснити також ряд заходів з реконструкції та модернізації відповідно до комплексної програми підвищення безпеки.
 
Зазначається, що радіаційний фон на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнавав змін, знаходиться на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», Київська ГЕС виходить на фініш реконструкції. На станції завершується монтаж останнього реконструйованого гідроагрегату.
 
 
Коментарі (0)