ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЕнергоефективність залишається пріоритетом для України, - Савчук

Енергоефективність залишається пріоритетом для України, - Савчук

Розвиток енергоефективності та альтернативних джерел енергії буде залишатися основним пріоритетом для української економіки

Реформи в сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики залишаються пріоритетними для нашої країни, щоб наблизити її до енергонезалежності.

Таку думку висловив глава Державного агентства з енергоеффектівносмті та енергозбереження України Сергій Савчук під час зустрічі зі швейцарською делегацією високого рівня, що відбулася 18 квітня в Мінрегіоні під головуванням віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, повідомляє Термінал.

«Протягом останніх двох років Україна плідно працює в напрямку зменшення споживання енергоресурсів і його заміщення альтернативними джерелами енергії. Ці питання залишаються нашими пріоритетами. Адже кінцева мета - стати максимально енергетично незалежною державою », - сказав він.

За словами С. Савчука, для досягнення цієї мети вже зроблено чимало. Це державна програма по термомодернізації будівель, ЕСКО-механізми, національні плани дій з відновлюваної енергетики та енергоефективності до 2020 року, законодавчі стимули розвитку відновлюваної енергетики та ряд інших заходів.

«Ми цінуємо кожну можливість співпраці з міжнародними партнерами. Зі свого боку робимо всі можливі кроки, спрямовані на поліпшення інвестиційного клімату в Україні в цих сферах », - зазначив глава Держенергоефективності.

В даному контексті він нагадав про прийнятий закон № 514-VIII, який стимулював розвитку відновлюваної енергетики. Зокрема, цей закон дозволив істотно підвищити конкурентоспроможність виробництва електроенергії з біомаси, біогазу, а також сприяв збільшенню в 11 разів у 2015 році кількості домогосподарств, які встановили сонячні панелі.

 

 
Коментарі (0)