ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЕнергоефективність заощадила Харкову мільйони гривень

Енергоефективність заощадила Харкову мільйони гривень

Комунальні компанії Харкова заощадили сотні мільйонів гривень завдяки енергозбереженню. Кажуть, економічний ефект від підвищення енергоефективності буде спостерігатися й надалі.

Харківські комунальні підприємства заощадили майже 200 млн грн завдяки енергозбереженню та підвищення енергоефективності своєї роботи. Про це повідомив директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін, передає прес-служба Харківської міської ради.

За його словами, з моменту створення техради з енергозбереження у 2009 році за рахунок бюджету міста та комунальних підприємств Харкова в енергозбереження та підвищення енергоефективності було вкладено 340 млн грн, та економічний ефект від цих заходів буде спостерігатися й надалі.
 
Віктор Кітанін нагадав, що вісім років тому Харків отримав від Світового банку кредит у розмірі 5,5 млн дол. на модернізацію насосного обладнання головної каналізаційної станції міста, що дозволило скоротити там споживання електроенергії майже в три рази.
 
Крім того, за його словами, енергоефективні технології постійно впроваджуються в КП «Харківські теплові мережі». Так, за останні шість років підприємству вдалося знизити споживання газу на 15% і при цьому підвищити якість надаваних послуг.
 
Віктор Кітанін також повідомив, що три роки тому Харків потрапив в пілотний проект по заміні низькоефективних освітлювальних приладів на вулицях і в житлових будинках. У результаті місто отримало тисячі енергозберігаючих освітлювальних приладів для під'їздів, що дозволило скоротити споживання електроенергії в 9 разів.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в декількох районах Харкова тимчасово припинено водопостачання. Це пов'язано з аварійно-відновлювальними роботами на водопровідних мережах.
 
Коментарі (0)