ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕнергоімпортеру не дадуть мати на ринку понад 30% ресурсу

Енергоімпортеру не дадуть мати на ринку понад 30% ресурсу

У Кабінеті Міністрів України розглядають план диверсифікації джерел постачання енергоресурсів, в межах якої з одного джерела Україна не зможе отримати понад 30% енергетичного ресурсу

У Кабінеті Міністрів України розглядають план диверсифікації джерел постачання енергоресурсів, в межах якої з одного джерела Україна не зможе отримати понад 30% енергетичного ресурсу (нафти, газу чи вугілля).

Про це повідомив міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель під час Київського економічного форуму.

Читайте також: Вартість електроенергії для населення пропонують збільшити на 90%

«Уряд розглядає можливість диверсифікації постачання енергетичних ресурсів в Україну. Закладається логіка, що не може бути більше ніж 30% постачання з одного джерела. Для ядерного палива закладається логіка — не більше ніж 51% постачання з одного джерела енергії», — повідомив Оржель.

Він також зазначив, що Україна має ставати більш енергонезалежною та використовувати більше енергоресурсів — газу, нафти та вугілля — які видобуваються в Україні.

«Україна видобуває приблизно 1,2-1,4% від тих запасів, які є, інші країни — 4-5%. В України поганий показник, зважаючи на те, що ми незалежна країна», — додав Оржель.

 

 
Коментарі (0)