ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Енергоринку» необхідно 2 млрд грн. для купівлі вугілля

«Енергоринку» необхідно 2 млрд грн. для купівлі вугілля

ДП «Енергоринок» потребує кредиту у розмірі 2 млрд грн. для закупівель енергетичного вугілля у майбутньому опалювальному сезоні. Кредитором може виступити «Ощадбанк».

 

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України ініціюватиме виділення державним «Ощадбанком» кредиту ДП «Енергоринок» на 2 млрд. грн. для купівлі вугілля теплової генерації перед новим опалювальним сезоном. Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

«Щодо додаткового фінансового ресурсу для закупівлі вугілля ми сьогодні говоримо про те, щоб видали кредит на суму близько 2 млрд. грн. «Ощадбанком» через «Енергоринок», - зазначив Насалик.

За його словами, існуючий енергобаланс передбачає можливість імпорту вугілля в Україну.

Насалик також додав, що  за останній час Україна не здійснювала комерційний імпорт електроенергії з РФ і не запускала газо-мазутні блоки.

Нагадаємо, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розробило законопроект про внесення змін до державного бюджету для виділення 1 млрд. грн.. фінансової підтримки державних вуглевидобувних шахт.

 

 
Коментарі (0)