ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Енергоринок» тимчасово зобов'язали викуповувати «зелену» електрику по гарантованому державою тарифу

«Енергоринок» тимчасово зобов'язали викуповувати «зелену» електрику по гарантованому державою тарифу

НКРЕКП схвалила проект постанови, яким на ДП «Енергоринок» тимчасово покладено функції Гарантованого покупця, зобов'язаного викуповувати "зелену" е/е по гарантованому державою тарифу
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, ухвалила проект постанови, яким на держпідприємство "Енергоринок" тимчасово покладено функції Гарантованого покупця, зобов'язаного викуповувати "зелену" е / е по гарантованому державою тарифу і забезпечувати розрахунки за неї в новому ринку (запуск якого поки не відкладений і намічений на 1 липня 2019 року).
 
Таке рішення Комісія прийняла на засіданні у вівторок, повідомляє прес-служба Нацрегулятору.
 
"З огляду на, що гарантований покупець може не функціонувати в повному обсязі до початку дії нового ринку е/е, з метою забезпечення початку функціонування нового ринку е/е в встановлені законом терміни ДП "Енергоринок", як ліцензіат з оптового постачання е/е зобов'язаний тимчасово , до початку діяльності гарантованого покупця як окремого підприємства, здійснювати діяльність по здійсненню функцій гарантованого покупця, в тому числі дотримуватися ліцензійні умови та інші нормативно-правові акти, що регулюють функц іонірованіе ринку е / е ", - йдеться в повідомленні прес-служби.
 
Нацрегулятор нагадав, що Кабмін постановою від 17 квітня створив на базі "Енергоринку" держпідприємство "Гарантований покупець". Також затверджено статут цього підприємства.
 
НКРЕКП постановою №641 від 26 квітня затвердила порядок покупки е / е за "зеленим" тарифом і типовий договір з виробниками (РРА). Однак процес оформлення договірних відносин поки не почався, ніж стурбовані учасники ринку "зеленої" енергетики.
 

Вазніца між "зеленим" тарифом, за яким придбавається е/е, і ринковою ціною е / е, повинна компенсуватися за рахунок тарифу НЕК "Укренерго". 

 
Коментарі (0)