ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Енергоринок» залучить кредит на суму близько 1 мільярда гривень

«Енергоринок» залучить кредит на суму близько 1 мільярда гривень

Держпідприємство «Енергоринок» планує залучити кредитну лінію на 1 мільярд гривень.

Про це йдеться у повідомленні «Економічної правди» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Згідно з оголошенням ДП «Енергоринок» в системі закупівель ProZorro, тендерні пропозиції приймаються до 16 квітня 2017 року.

Термін використання коштів планується з квітня по червень 2017 року, очікувана вартість користування - до 36 млн 506 тис. 849 грн (без ПДВ).

Цільове призначення кредитної лінії - надання авансових платежів ТЕС і ТЕЦ для поповнення їх оборотних коштів на закупівлю вугілля.

Раніше, 30 січня, ДП «Енергоринок» за результатами тендеру уклав дві угоди з ПАТ «Ощадбанка» про відкриття двох відновлювальних кредитних ліній на загальну суму 1,30 млрд гривень.

Нагадаємо, у березні 2016 року «Енергоринок» позичив у «Ощадбанку» під 24,4% річних 1 млрд гривень.

Держпідприємство «Енегоринок» виконує функції оператора Оптового ринку електроенергії України.

Також варто нагадати, що в лютому за позовом держпідприємства «Енергоринок» суд заарештував рахунки ТОВ «Луганськеенергетичне об'єднання».

Зокрема, держпідприємство вимагає від енергокомпанії погашення боргів, загальний розмір яких становить майже 5 млрд гривень.

Зокрема, даний борг перед ДП, в першу чергу, утворився через постанову Кабінету міністрів №263 від 7 травня 2015 року, якою на ЛЕО покладено зобов'язання постачати електроенергію на непідконтрольну української влади територію Луганської області.

Як  повідомлялося, станом на 1 січня 2017 року борг ЛЕО перед «Енергоринком» становив близько 4,7 млрд гривень. Споживачі заборгували компанії близько 5,4 млрд гривень, з них понад 80% - борг НКТ.

Як відомо, у грудні 2016 року «Луганське енергетичне об'єднання» заявило про плани відключити окуповану Луганщину від електроенергії.

В середині січня в ЛЕО знову заявили, що з 23 січня почнуть відключати від електропостачання бюджетні організації та установи Луганської області.

ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» входить до групи компаній «Енергетичний стандарт» Костянтина Григоришина.

 

 
Коментарі (0)