ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕнергосистема України після війни обіцяє бути найсучаснішою у світі

Енергосистема України після війни обіцяє бути найсучаснішою у світі

Міністерство енергетики вважає, що Україна після війни має відбудовувати енергосистему за найсучаснішими технологіями, а не так, як було раніше

 

Міністерство енергетики вважає, що Україна після війни має відбудовувати енергосистему за найсучаснішими технологіями, а не так, як було раніше. Про це сказав міністр Герман Галущенко.

"Ми точно не хочемо відбудовувати так, як було, ми хочемо зробити цю систему абсолютно новою. І ми не маємо права відбудовувати по-старому, як мінімум через те, що військові ризики нікуди не зникнуть навіть після нашої перемоги"

Галущенко додав, що майбутня енергосистема України розвиватиметься з урахуванням того, що в будь-який день по ній може бути завдано удар ракетою, артилерією, дроном.

"Вона буде новіша, за останніми досягненнями техніки. Це будуть смартгріди, це буде багато всього. Це буде найсучасніша система у світі"

Раніше ми писали, що на доручення президента Зеленського та у взаємодії з Міненерго, Укренерго та іншими профільними інституціями МЗС продовжує активно залучати обладнання партнерів для відновлення енергосистеми.

Також нагадаємо, що міністр енергетики Герман Галущенко та президент французької Enedis Маріанне Леньо домовилися про спільну роботу над розробкою майстер-плану розвитку українських електромереж.

 

 

 
Коментарі (0)