ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕнергосистемами України та Молдови пройшли успішну синхронізацію з ENTSO-E

Енергосистемами України та Молдови пройшли успішну синхронізацію з ENTSO-E

Операційні системи континентальної Європи зараз підтримують стабільність українсько-молдовської енергосистеми після позитивного аналізу, який підтвердив, що аварійна синхронізація є технічно можливою з низкою заходів для забезпечення безпечного функціонув
Енергосистеми України та Молдови пройшли успішну синхронізацію з енергосистемою континентальної Європи, про це повідомила пресслужба ENTSO-E.
 
"Операційні системи континентальної Європи зараз підтримують стабільність українсько-молдовської енергосистеми після позитивного аналізу, який підтвердив, що аварійна синхронізація є технічно можливою з низкою заходів для забезпечення безпечного функціонування енергосистем", – йдеться у повідомленні.
 
Прискорення проєкту синхронізації стало можливим завдяки проведеним попереднім дослідженням та вживанню заходів щодо зменшення ризиків.
 
"Це важлива віха для операторів операційної системи континентальної Європи, які працюють у співпраці з "Укренерго" та "Молделектріка", які експлуатують свої відповідні енергосистеми у надзвичайно складних умовах", – додали в ENTSO-E.
 
В "Укренерго" назвали синхронізацію історичною подією, яка стала не лише запорукою для розвитку української та європейської енергетики.
 

"Цей крок дасть Україні можливість отримувати електроенергію, якщо агресор продовжить нищити нашу енергетичну інфраструктуру, і тим самим зберегти стабільну роботу енергосистеми. Ми дуже вдячні європейським партнерам за велику підтримку та допомогу в ці скрутні часи! Ми готувалися до цієї події впродовж п’яти років і забезпечили технічну готовність української енергосистеми до синхронізації. Вона довела свою стійкість, стабільно працюючи в автономному режимі під час військової агресії з боку Росії. Після закінчення війни синхронізація відкриє і для України, і для Європи широкі можливості для розвитку енергетичного ринку, переходу на відновлювані джерела енергії та зміцнення енергетичної безпеки Європи", – наголосив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький. 

 
Коментарі (0)