ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄП пропонує відмовитися від «Північного потоку-2»

ЄП пропонує відмовитися від «Північного потоку-2»

Європарламент у межах переформатування відносин з Росією пропонує відмовитися від проекту газопроводу «Північний потік-2»
Європарламент у межах переформатування відносин з Росією пропонує відмовитися від проекту газопроводу «Північний потік-2», це повідомляється в опублікованому проекті доповіді щодо відносин з Росією, передає УНН.
 
"Європарламент підкреслює, що Росія і ЄС залишаться ключовими економічними партнерами у доступному для огляду майбутньому, але "Північний потік-2" посилює залежність ЄС від поставок російського газу, загрожує внутрішньому ринку ЄС і не відповідає енергетичній політиці ЄС, і тому його необхідно зупинити", - йдеться у проекті документа, підготовленого в комітеті ЄП у закордонних справах.
 
Додамо, "Північний потік-2" - проект магістрального газопроводу з Росії до Німеччини в обхід України. Раніше українська сторона заявляла, що після завершення російського проекту "Північний потік-2" транзит газу через українську газотранспортну систему, швидше за все, зникне.
 
Нагадаємо, у Європарламенті запропонували розглянути можливість припинення дії Угоди про партнерство та співробітництво (УПС) між Росією і ЄС.
 

Голосування щодо проекту доповіді щодо відносин з Росією має відбутися у березні 2019 року. 

 
Коментарі (0)