ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС готовий допомогти в укладенні нового газового контракту РФ і України

ЄС готовий допомогти в укладенні нового газового контракту РФ і України

Якщо Україна хоче до кінця року укласти договір про новий контракт на транзит газу з Росією, Євросоюз готовий зіграти в цьому свою роль.
Якщо Україна хоче до кінця року укласти договір про новий контракт на транзит газу з Росією, Євросоюз готовий зіграти в цьому свою роль. Про це в п’ятницю під час круглого столу заявив глава представництва ЄС в Україні Хью Мінгареллі, передає кореспондент УНН.
 
“Ми маємо енергетичний сектор, де, ми знаємо, важливо мати незалежний і компетентний регулятор у сфері енергетики. Ми також знаємо, що реформа газового сектору застопорилася з деяких причин, і тому анбандлінг „Нафтогазу“ в даний час є першочерговим завданням. Якщо Україна хоче залишитися країною-транзитером газу і мати можливість домовитися до кінця цього року про новий контракт на транзит газу з Росією, ми готові зіграти в цьому свою роль”, — заявив Мінгареллі.
 
Він нагадав, що Європейська Комісія була і залишається посередником у діалозі України і Росії.
 

“Але поки ясно, що нам не вдалося домогтися великого прогресу. У російської сторони не спостерігається політичної волі, на відміну від української. Кількість попередніх умов ще не виконано, і тому в газовому секторі необхідно зробити більше”, — додав дипломат. 

 
Коментарі (0)