ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЄС критикує законопроекти про «сміттєву» електроенергію

ЄС критикує законопроекти про «сміттєву» електроенергію

ЄС розкритикував законопроект про "дешеву" електроенергію зі сміття

ЄС розкритикував законопроект про "дешеву" електроенергію зі сміття 

Законопроекти №4835-д про "зелений тариф" на електроенергію зі сміття і №6602 про "податок на упаковку" не відповідають зобов'язанням Києва щодо Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це йдеться в заяві представництва ЄС в Україні в середу, 3 липня.

"Політика в області переробки відходів в Україні повинна відповідати ієрархії відходів ЄС і зосередитися на запобіганні і повторному використанні відходів", - підкреслюється в повідомленні представництва ЄС.

Політика з переробки відходів має відповідати ієрархії відходів ЄС і зосереджуватись на запобіганні+повт. використанні відходів. Проекти законів 4835-д,(передбачає високі пільгові тарифи для спалювання відходів) та 6602– не відповідають зобов'язанням України за Угодою про асоціацію

Раніше група народних депутатів з різних фракцій, в тому числі, з фракцій коаліції БПП і Народний фронт, внесла до Верховної Ради законопроекти №4835-д і №6602. Першим пропонується встановити високі пільгові тарифи для спалювання відходів, а також розширити відповідальність виробників упаковки за її утилізацію. Другим законопроектом депутати розраховують "ввести європейські стандарти поведінки та утилізації відходів".

 

 
Коментарі (0)