ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС не візьме відповідальність за газові борги України

ЄС не візьме відповідальність за газові борги України

У ЄС не хочуть брати відповідальність за «газові» борги України. Таку думку висловив Президент Росії Володимир Путін, та зауважив, що у цей час Росія готова надалі допомагати Україні.

Переговори між «Газпромом» та «Нафтогазом» близькі до вирішення газової проблеми. Але українські борги за «блакитне» паливо ляжуть на плечі ЄС, що Європі непотрібно. Про це заявив президент Росії Володимир Путін, повідомляє російський «Інтерфакс».

Пан Путін наголосив, що ЄС має звернути увагу на те, що ризик неплатежів залишається дуже високим. «Ризики неплатежів тоді повністю ляжуть на плечі наших європейських партнерів. Я думаю, що цього в Європі ніхто не хоче», - зазначив пан Путін. Він наголосив, що РФ готова до конструктивної роботи у цій сфері.
 
«Я знаю, що «Газпром» та українські партнери близькі до остаточних домовленостей, ми не виключаємо, що можемо піти назустріч українцям, підтримати їх у разі виплати боргів, які накопичені за останній час», - сказав він.
 
«Якщо хтось думає, що можна вирішити проблему енергетичного постачання України шляхом реверсних поставок, то глибоко помиляється. Перше: якщо ми побачимо, що порушує наші контракти з постачання газу, ми будемо скорочувати обсяг і фізичних обсягів на європейському ринку буде просто недостатньо», - сказав Володимир Путін.
 
Друге, наголосив він ще раз, - «зберігаються високі ризики неплатежів з урахуванням того, що економіка України перебуває у важкому становищі».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», до кінця місяця в українських газосховищах збільшиться обсяг газу, однак в уряді зазначають, що поки цих запасів на зиму не вистачить, лише на обігрів будинків.
 
English (auto-detected) » Hungarian
 
 
Коментарі (0)