ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС просить Україну позбутися боргу за газ

ЄС просить Україну позбутися боргу за газ

У Єврокомісії закликали Україну розплатитися за газ з Росією. Гроші на погашення боргу радять взяти з траншів Міжнародного валютного фонду і Європейського союзу.

Єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер закликав Україну розплатитися з боргами за російський газ. Кошти на це можуть бути виділені з траншів Міжнародного валютного фонду і Європейського союзу, передає газета «Сегодня».

«При всіх закидах, які можна зробити в адресу Росії, рахунки лежать на столі, і вони мають бути сплачені», - сказав він.

Глава Міненерго РФ вважає, що Євросоюз також має розділити відповідальність за борги України по російському газу.
 
20 травня Прем'єр-міністра України Арсеній Яценюк повідомив, що країна готова виплатити накопичилися борги перед Росією з газу в разі зниження ціни до 268 доларів за тисячу кубометрів. У разі якщо угоду до кінця травня так і не буде підписано, Київ звернеться в міжнародний арбітраж.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Росія не бачить перешкод для будівництва «Південного потоку». У разі, якщо Євросоюз буде «вставляти палки в колеса», РФ розгляне інші варіанти прокладки газопроводу через країни, які не входять в ЄС.
 
Коментарі (0)