ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС розбереться з Угорщиною за закон про «Південний потік»

ЄС розбереться з Угорщиною за закон про «Південний потік»

У Єврокомісії обіцяють відповісти на закон Угорщини про «Південний потік», адже не виключає, що він порушує правила Євросоюзу.

Єврокомісія не виключає, що закон, ухвалений в Угорщині для прискорення будівництва газопроводу «Південний потік», порушує правила ЄС, та може вжити заходів у відповідь. Про це повідомив директор з питань внутрішнього енергетичного ринку головного директорату «Енергетика» Єврокомісії Клаус-Дітер Боршардт на конференції з газової проблематики в Брюсселі, пише РІА «Новости».

Раніше угорські депутати схвалили пакет поправок, які дозволять здійснювати будівництво газопроводу компаніям, які не мають належної ліцензії. На думку експертів, даний закон орієнтований на угорсько-російську проектну компанію, яка має будувати угорську ділянку «Південного потоку» і контролюється російським «Газпромом».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», газопровід «Південний потік», за будівництво якого виступають деякі країни-члени Євросоюзу, не вирішить проблему диверсифікації джерел газу для Європи. До того ж, він послабить економіку Україні, яку ЄС начебто намагається стабілізувати.
 
Коментарі (0)