ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄС слідкуватиме за фінансами «Нафтогазу»

ЄС слідкуватиме за фінансами «Нафтогазу»

Єврокомісія візьме під контроль кілька українських підприємств. У їх низку потрапили «Нафтогаз» та «Укравтодор». ЄС буде слідкувати за фінансами компаній.

Європейська комісія в рамках макрофінансової допомоги Україні у розмірі 1 млрд євро буде здійснювати моніторинг фіндіяльності «Нафтогаз України», «Укравтодор» і Державної іпотечної установи. Про це йдеться в тексті Меморандуму про взаєморозуміння між Україною (як позичальником) та Європейським Союзом (як кредитором), пише «УНІАН».

Згідно з документом, під моніторинг потрапляють показники збору «Нафтогазом» оплати за категоріями клієнтів (включаючи відповідний діапазон історичних даних для цілей порівняння), а також платежі (виплачені суми, відсотки і амортизація), проведені за гарантованим державою боргом.

«Комісії щоквартально відповідними органами влади повинні надаватися такі показники та звіти», - йдеться в документі.
Крім «Нафтогазу», під моніторинг потрапили Укравтодор і Державна іпотечна установа.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», одна з найважливіших проблем України – стан дорожнього покриття. До такого висновку прийшли у Єврокомісії. За словами єврочиновників, аби залагодити це питання, знадобиться багаго часу та грошей, при чому – українських.
 
Коментарі (0)