ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄС виділить 1 млн євро на розвиток віє в Україні

ЄС виділить 1 млн євро на розвиток віє в Україні

Державне агентство з енергоефективності спільно з австрійсько-італійським консорціумом запустили проект «Розвиток відновлюваної енергетики в Україні»

 

Державне агентство з енергоефективності спільно з австрійсько-італійським консорціумом запустили проект «Розвиток відновлюваної енергетики в Україні». Ініціативу реалізують протягом 15 місяців. Про це повідомляє Maanimo з посиланням на прес-службу Держенергоефективності.

Щоб посприяти розвитку «зеленої» енергетики в Україні, Євросоюз виділить грант у розмірі 1 млн євро. Експерти ЄС проконсультують українських колег щодо приведення законодавчої бази до європейських стандартів і порадять, як збільшити частку відновлюваних джерел енергії та простимулювати інвестування.

Глава Держенергоефективності Сергій Савчук підкреслив, що обсяг інвестицій у відновлювану енергетику України досяг вже близько 2,5 млрд євро. За словами Савчука, на зростання вкладень вплинули зміни в правовому полі.

Згідно з Енергетичною стратегією України, до 2035 року країна повинна добувати чверть всієї енергії з поновлюваних джерел, а директива ЄС свідчить, що країни Євросоюзу до 2030 року будуть проводити як мінімум 32% «чистої» енергії.

Нагадаємо, що екс-президент Петро Порошенко підписав закон про впровадження системи «зелених» аукціонів. Перші торги можуть відбутися вже 1 липня.

 

 

 
Коментарі (0)