ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС зняв арешт з активів «Газпрому»

ЄС зняв арешт з активів «Газпрому»

Російський "Газпром" повідомив, що арешти на його активи в країнах Євросоюзу, накладені за запитами НАК "Нафтогаз України", вже знято

 

Російський "Газпром" повідомив, що арешти на його активи в країнах Євросоюзу, накладені за запитами НАК "Нафтогаз України", вже знято. Про це передає "Дзеркало тижня".

Розблокування активів було передбачено угодами про транзит російського газу через територію України. У російському холдингу уточнили, що йдеться про активи у Великій Британії, Нідерландах і Люксембурзі.

"Згідно з підтвердженнями від місцевих консультантів, отриманими ПАТ "Газпром" 20 січня 2020 року, арешти та забезпечувальні заходи, прийняті в Англії та Уельсі, Нідерландах і Люксембурзі на вимогу НАК "Нафтогаз України" на підставі Арбітражного рішення Торгової палати Стокгольма №V 2014/129 від 28 лютого 2018 року, було знято", - йдеться в повідомленні, поширеному "Газпромом" у понеділок, 20 січня.

У Британії арешти майна "дочок" російського монополіста South Stream Transport B. V. і Blue Stream Pipeline Company B. V. були скасовані 14 січня.

10 січня "Нафтогаз" відправив адвокатам "Газмпрома" листи про зняття арештів з South Stream Transport BV у Нідерландах.

11 січня "Нафтогаз" і "Газпром" підписали акти про відкликання вимог про арешти активів російської компанії в Люксембурзі.

 

 
Коментарі (0)