ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС зняв обвинувачення з Росії за скорочення поставок газу

ЄС зняв обвинувачення з Росії за скорочення поставок газу

У ЄС запевнили – скорочення поставок російського газу в Європу сталося через технічні проблеми. Поставки палива з РФ через Україну та Білорусь нормалізувалися після декількох днів дисбалансу.

Дисбаланс у рівні поставок газу з Росії відбувся через технічні проблеми. Таке припущення висловила речник єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Еттінгера Марлене Хольцнер, передає «Європейська правда».

За її словами, поставки газу з Росії через Україну та Білорусь нормалізувалися після декількох днів дисбалансу.
 
«Я рада оголосити, що рівень поставок газу з Росії, України та Білорусі був стабільним на вихідних, так само як і потоки в Україну з Польщі, Словаччини та Угорщини. Дисбаланс, ймовірно, був через «технічні причини»», – заявила пані Марлене.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», номінація на транзит російського газу через Україну і Словаччину з початку місяця стабільно перевищувала 60 млн куб. м. Однак, в понеділок вона була заявлена в розмірі 49,6 млн куб. м, що на 17% нижче середніх значень за попередні два тижні. 
 
Нагадаємо, минулого тижня «Газпром» скоротив поставки газу до Польщі, Німеччини та Словаччини. Остання обіцяє виконувати свої зобов'язання щодо реверсу палива в Україну, незважаючи на обмеження Росії.
 
Коментарі (0)