ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕстонія планує брати участь у відновленні енергетичної інфраструктури України

Естонія планує брати участь у відновленні енергетичної інфраструктури України

Естонія готова взяти участь у відновленні енергетичної інфраструктури України, повідомляє Міністерство енергетики

 

Естонія готова взяти участь у відновленні енергетичної інфраструктури України, повідомляє Міністерство енергетики. На зустрічі міністра економіки Естонії Ріїни Сіккут та міністра енергетики Германа Галущенка обговорювалася підготовка до осінньо-зимового періоду в умовах війни, а також світової енергетичної кризи, спровокованої Росією.

Галущенко зазначив, що наразі підготовлено багато потенційних інвестиційних проектів для відновлення та відновлення енергетичного сектора, включаючи атомну та зелену енергетику, інші новітні напрями.

“Нас підтримує дуже багато партнерів, які вірять у нашу перемогу. Вже зараз вони готові розпочинати роботу над підготовкою інвестпроектів, щоб після нашої перемоги якнайшвидше розпочати роботу. Ніхто не бажає гаяти час. Є дуже велика підтримка України, і я вірю, що процеси відновлення та відновлення пройдуть дуже швидко”, - зазначив міністр.

Члени естонської делегації також наголосили на зацікавленості інвестувати в проекти відновлення енергетичного сектору України.

На зустрічі обговорювалися питання роботи електроенергетичних ринків та потенціалу щодо нарощування експорту української електроенергії до європейських країн.

Крім того, на зустрічі наголошувалося на необхідності якнайшвидшої демілітаризації Запорізької АЕС, виведення з її території російських військових та представників “Росатому” та передачі станції під повний контроль легітимного українського оператора.

Галущенко підкреслив, що Росія продовжує обстрілювати цивільні ядерні об'єкти на території України, що створює ядерну загрозу всьому світу. Сторони погодилися, що цивілізований світ має жорстко відреагувати на відповідні дії держави-терориста, з якою жодних угод укласти не можна.

Міністр економіки Естонії також підтримала українську позицію щодо неприйнятності винятків із санкцій, які діють щодо російських енергоресурсів.

 

 

 
Коментарі (0)