ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄврокомісія хоче відновити тристоронні газові переговори

Єврокомісія хоче відновити тристоронні газові переговори

Євросоюз планує поновити переговори у тристоронньому форматі щодо поставок «блакитного» палива в Україну. У ЄС вважають, що перемовини потрібно провести для уникнення кризових ситуацій з газопостачанням минулих років.

Європейська Комісія планує відновити тристоронні переговори щодо умов постачання природного газу з Російської Федерації до України та забезпечення транзиту «блакитного» палива через територію України до країн Європи. Про це заявив Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер після саміту ЄС, що відбувся в Брюсселі, передає «Deutsche Welle» з посиланням на Reuters.

Так, за словами пана Юнкера, переговори необхідно провести задля уникнення повторних газових криз минулих періодів. Крім цього, Президент Єврокомісії наголосив ще й на збереженні поставок газу в Україну, які частково фінансує Євросоюз.

«Ми маємо врахувати наслідки угоди про асоціацію з Україною для російської економіки», - підкреслив Жан-Клод Юнкер.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українська влада готова до переговорів з Москвою щодо «літнього пакету» поставок газу. Однак переговори українські чиновники планують вести лише на ринкових умовах.

 
Коментарі (0)