ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЄвропа б'є рекорди в сонячній енергетиці

Європа б'є рекорди в сонячній енергетиці

Минулого тижня у Великобританії виробництво електрики за рахунок енергії сонця досягло історичного максимуму в 9,68 ГВт. Цього достатньо, щоб задовольнити третину потреб країни.
Європейська сонячна енергетика б'є нові рекорди, про це повідомляє Engadget.
 
Минулого тижня у Великобританії виробництво електрики за рахунок енергії сонця досягло історичного максимуму в 9,68 ГВт. Цього достатньо, щоб задовольнити третину потреб країни. Попередній рекорд був поставлений в травні минулого року - тоді місцеві сонячні електростанції виробили 9,55 ГВт.
 
На минулому тижні піку досягла і сонячна енергетика Німеччини. За стуки вона справила 32,23 ГВт. В Іспанії максимальний в історії рівень генерації в 6,34 ГВт зареєстрували 29 березня. Попередній рекорд, встановлений в лютому, протримався менше двох місяців.
 
За словами експертів, весна щороку стає часом нових рекордів для сонячної енергетики Європи. Саме в цю пору року спостерігається прохолодна ясна погода, при якій ефективність фотоелектричних панелей максимальна. Однак в цьому році втрутився додатковий фактор - пандемія коронавируса.
 
Через введених в більшості країн Європи карантинних заходів багато підприємств припинили роботу, а люди різко скоротили число поїздок на особистому і громадському транспорті. В результаті рівень забруднення знизився, а потік сонячної енергії до фотоелектричним панелям збільшився.
 

Зрозуміло, вже в найближчі місяці владі доведеться послабити карантин, так що якість повітря знову погіршиться. Проте, сонячна енергетика продовжить рости і встановлювати нові рекорди. 

 
Коментарі (0)