ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄвропа може залишилися без газу через Україну

Європа може залишилися без газу через Україну

У Росії перекидають на Україну вину за ризик з поставками газу в Європу. Окрім того, не розуміють, чому Київ досі не розрахувався за «блакитне» паливо, не оцінивши багатомільярдну «допомогу» РФ, надану Україні в кінці минулого року.

Ризики з поставками російського газу в Європу виникли через вину України. Про це заявив президент РФ Володимир Путін на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, передає ИТАР-ТАСС.

«Сьогоднішні ризики, а вони виникають, з постачаннями газу на європейський континент виникли не з нашої вини, а, прямо треба сказати, з вини транзитної країни - України, яка зловживає своїм становищем як транзитера нашого газу в Європу», - сказав пан Путін.
 
Він назвав ситуацію парадоксальною: «Україна підписала контракт в 2009 році, виконувала його протягом ряду років, а тепер відмовляється, «наполягаючи на пільгах, не передбачених контрактом». Президент РФ спантеличений тим, що Україна не стала платити за газ навіть після надання їй в кінці минулого року багатомільярдної допомоги з боку Росії. «Питання - де наші гроші? На що пішла наша багатомільярдна допомога?», - зазначив він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», проросійська самопроголошена влада Криму щодня краде близько 50 тисяч кубометрів газу з родовища в Херсонській області.
 
Коментарі (0)