ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЄвропа розкритикувала українську енергоефективність

Європа розкритикувала українську енергоефективність

Європа пропонує внести корективи до вітчизняного законопроекту щодо енергоефективності будівель. Основним зауваженням до документа стало невідповідність його норм положенням Директиви ЄС.

Європейське Енергетичне Співтовариство винесло низку зауважень та пропозицій щодо українського законопроекту «Про енергетичну ефективність будівель». Про це йшлося на зустрічі Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлового-комунального господарства України Геннадія Зубка з директором секретаріату Європейського Енергетичного Співтовариства Янезом Копачем, передає прес-служба Мінрегіону.

Основною претензією Енергетичного Співтовариства до законопроекту стало невідповідність норм документа положенням Директиви ЄС «Щодо енергетичної ефективності будівель». Тож, очільник Мінрегіону запропонував узгодити положення документа з вимогами відповідних Директив, під час підготовки законопроекту до другого читання.

Крім цього, чиновники мають намір відстрочити вимогу про обов’язковість надання сертифікату енергоефективності будівель, які передаються у власність або оренду власникам.

«В Україні потрібно створити цивілізований ринок з прозорими умовами надання такої послуги і лише потім запроваджувати обов’язковість її надання», - сказав Геннадій Зубко.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, чиновники відзвітували про проведення енергоефективних заходів. Зокрема, влада вихваляється кредитами на котли, що працюють на альтернативних видах палива. Позичили в цьому році можновладці громадянам на ці цілі 50 млн грн.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
21 Травня 2015 p. 21:47
Думаю, що чим менший строк служби житлового будинку, особливо у великих містах, тим вигідніше для держави, адже звільнене від старого будинку місце можна знову продати під нову забудову. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Мабуть усі пам"ятають, як у 2010-2013 роках усі державні свята супроводжувались у Києві грандіозними по кількості та потужності вибухів святковими салютами, дію яких можна було порівняти з дією невеликого землетрусу. Люди, у тому числі і ветерани , неодноразово скаржилися до колл-центру, що результатами цих салютів стають пошкодження будівельних конструкцій внаслідок ударної хвилі, а саме: утворення тріщин в стінах, особливо у хрущовках, аварії водопроводу і каналізації. Натомість, колл-центр навіть не реєстрував ці звернення, пояснюючи ветеранам, що ці вибухи у їх честь. Мешканці багатоповерхівок можуть підтвердити, що взимку навіть при добре розігрітих батареях у їх квартирах було холодно , оскільки тепло виходило назовні через утворені вибухами мікротріщини у стінах будинків. Ви думаєте, що режим Януковича, який масово позбавляв найбідніших українців їх робочих місць з мінімальними зарплатами, витрачався би просто так на ці грандіозні салюти?