ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄвропа витратила чверть своїх запасів газу

Європа витратила чверть своїх запасів газу

Причина в тому, що в листопаді 2021 року температура виявилася на два градуси нижче, ніж в аналогічний період минулого року, а сам листопад став найхолоднішим за останні п'ять років

 

Причина в тому, що в листопаді 2021 року температура виявилася на два градуси нижче, ніж в аналогічний період минулого року, а сам листопад став найхолоднішим за останні п'ять років.

Європа вже витратила приблизно четверту частину своїх річних запасів газу, які були закачані в підземні газосховища протягом 2021 року.

Про це 6 грудня повідомляє пресслужба російського газового монополіста «Газпром» з посиланням на дані Gas Infrastructure Europe.

«На 4 грудня з підземних газових сховищ Європи відібрано вже близько чверті (23,4%) від обсягу газу, закачаного в цьому році» - сказано в повідомленні.

У звіті Gas Infrastructure Europe наголошується, що за всю історію спостережень організації за газовим ринком Європи відбір газу з ПСГ досяг максимальних значень з 2011 року. У листопаді 2021 року з ПСГ відібрали майже 12 млрд кубометрів (у 2020 році - тільки 8,85 млрд кубів). Причина в тому, що в листопаді 2021 року температура виявилася на два градуси нижче, ніж в аналогічний період минулого року, а сам листопад став найхолоднішим за останні п'ять років.

Нагадаємо, раніше в ЄС заявили, що в жовтні-листопаді Росія скоротила поставки газу на 25% в порівнянні з минулим роком. При цьому Норвегія наростила видобуток природного газу зі своїх родовищ. РФ же втратила лідерство на газовому ринку Європи.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)