ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄвропа замовила Україні транзит газу

Європа замовила Україні транзит газу

Україна отримала від ЄС пропозицію щодо транспортування газу через територію України. Однак, реалізації цього проекту перешкоджає «Газпром».

НАК «Нафтогаз України» та «Укртрансгаз» отримали запити від газових трейдерів ЄС на транзит природного газу через територію України. Про це заявив голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв, передає «Інтерфакс Україна».

Відтак, заявки від європейських замовників передбачають транзит газу через Україну між Польщею, Угорщиною, Болгарією, Грецією та Туреччиною.

Однак, за словами пана Коболєва, реалізації газових потоків перешкоджає антиконкурентна поведінка російського монополіста «Газпрому».

«Через  антиконкурентну  поведінку «Газпрому» компанії ЄС не можуть використовувати наявну інфраструктуру для вільної торгівлі на ринках інших країнах ЄС і на ринках, що не входять в ЄС», - йдеться у повідомленні голови НАКу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у «Газпромі» порахували, що «Нафтогаз» заборгував російському монополісту близько 180 млн дол. Це борг, як зазначають у Москві, за поставки газу на Схід України.

 
Коментарі (0)