ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄвропейські кошти підтримають транспортну безпеку України

Європейські кошти підтримають транспортну безпеку України

Мінінфраструктури передадуть 294,4 млн грн перших траншів ЄС для розвитку стратегічних пріоритетів сфери транспорту. На ці кошти, в першу чергу, планують підвищити рівень безпеки в транспортному секторі.

Бюджетні призначення, передбачені у 2014 році Міністерству фінансів у спецфонді державного бюджету за програмою «Реалізація програм допомоги Європейського Союзу», в сумі 294,4 млн грн передадуть Міністерству інфраструктури для здійснення заходів щодо реалізації стратегічних пріоритетів розвитку сфери транспорту. Відповідне рішення закріплене розпорядженням Кабміну №507 від 27 травня 2014 року.

Зазначимо, кошти надійшли від ЄС як перші три транші в рамках виконання угоди про фінансування програми «Підтримка впровадження транспортної стратегії України».

Згідно з розпорядженням, використання цих бюджетних коштів здійснюється відповідно до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо підтримки реалізації державної політики у сфері транспорту, затвердженого постановою Кабміну №914 від 31 серпня 2011 року.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів розпорядженням №2264-р від 15 грудня 2010 року схвалив проект угоди про надання фінансової допомоги в розмірі 65 млн євро для реалізації програми «Підтримка впровадження транспортної стратегії України» з ЄС, угоду було підписано в тому ж місяці.

Допомогу буде надано на безоплатній та безповоротній основі.

Завдяки програмі, Україна, зокрема, повинна підвищити рівень безпеки в транспортному секторі, провести інституційні реформи, поліпшити умови для розвитку інфраструктури, поліпшити рух транспортних потоків через країну, а також адміністративні можливості для розвитку та впровадження національної транспортної стратегії.

 
Коментарі (0)