ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄвропейські кошти врятують українські дороги

Європейські кошти врятують українські дороги

Підходи до столиці, зокрема траси Київ - Одеса і Київ - Чернігів, вдасться поремонтувати. ЄБРР виділив на ці цілі 200 млн євро кредитних коштів.

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть 200 млн євро кредиту на реконструкцію сектора автомобільних перевезень України, - повідомляє «Укрінформ».

«ЄБРР надає 200 млн євро кредиту на фінансування проекту модернізації дорожньо-транспортного сектору України. Проект фінансується спільно з Європейським інвестиційним банком», - наголошується у повідомленні.

Попередньою умовою ухвалення рішення про виділення фінансування для проекту реконструкції доріг було затвердження програми Міжнародного валютного фонду для України, яке відбулося 30 квітня.

Банк повідомляє, що модернізація транспортної інфраструктури України є одним з ключових пріоритетів діяльності ЄБРР у країні, оскільки сприяє покращенню і розширенню комерційних зв'язків усередині України і з сусідніми країнами.

200 млн євро, які виділяються, є другим траншем інвестиційної програми ЄБРР у секторі автомобільних доріг. Ці кошти дозволять завершити реконструкцію доріг на підходах до столиці України, включаючи ділянки трас Київ - Одеса і Київ - Чернігів, які входять до складу ключового Пан'європейського транспортного коридору №9.

Зауважимо, перший транш у розмірі 250 млн євро за цим проектом, підписаним у 2010 році, був успішно використаний для реконструкції останньої ділянки автомагістралі між Києвом і Житомиром, яка є частиною Пан'європейских коридорів №3 і №4.

Нагадаємо, усього Банк має намір інвестувати в економіку України близько 1 млрд євро щорічно.

 
Коментарі (0)