ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЄвропейська енергосистема теж потребує України для своєї надійної роботи - Міненерго

Європейська енергосистема теж потребує України для своєї надійної роботи - Міненерго

Приєднання України до європейської енергомережі ENTSO-E дозволить країнам Європейського Союзу скоротити залежність від російських енергоносіїв.
Приєднання України до європейської енергомережі ENTSO-E дозволить країнам Європейського Союзу скоротити залежність від російських енергоносіїв. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, повідомляє пресслужба міністерства.
 
Очільник Міненерго наголосив, що приєднання ОЕС України до об’єднаної енергосистеми континентальної Європи ENTSO-E забезпечило додаткову стабільність і безпеку нашої системи.
 
“Це двосторонній рух: нам потрібна європейська енергосистема, але з іншого боку європейська енергосистема теж потребує України для своєї надійної роботи”, - говориться у повідомлені.
 
Після синхронізації навіть в умовах війни Україна почала експорт електроенергії до Польщі. Наразі ведеться робота над тим, щоб почати більш масштабний комерційний обмін з країнами ЄС.
 
Експорт електроенергії допоможе залучити значні кошти для української економіки і відбудови країни.
 
Нагадаємо, у березні Україна приєдналася до єдиної енергосистеми Європи (ENTSO-E).
 

ENTSO-E — європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об’єднує 43 оператори у 36 країнах європейського континенту. 

 
Коментарі (0)