ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» визначив «газові» пріоритети

«Нафтогаз» визначив «газові» пріоритети

«Нафтогаз» визначив імпорт газу з Європи, як одне з пріоритетних завдань. При цьому планується залучати кредитні кошти ЄБРР. Однак, поставки будуть здійснюватись у незначних обсягах. Наразі в ПСГ достатньо «блакитного» палива.

Найближчим часом для України пріоритетним завданням є придбання природного газу в Європі із залучення кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facеbook повідомив директор з розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

Втім він зазначив, що обсяги імпортованого з Європи «блакитного» палива будуть незначними.

«Найближчим часом пріоритетом для нас буде закупівля газу в Європі з використанням кредиту ЄБРР. При цьому європейських трейдерів прошу теж не дуже збуджуватись. Ми будемо купувати газ не в таких великих об'ємах, щоб «посунути» ринок», - зазначив він.

Що ж стосується ситуації з припинення поставок російського газу, пан Вітренко зазначив, що Україна припинила імпорт палива через завищені ціни на газ.

«Для тих, хто ще переживає з приводу таких заяв Газпрому, можу сказати, що у нас абсолютно нормальний рівень газу в підземних сховищах і є всі можливості для диверсифікації поставок газу. Тому нам поки що газпромівський газ просто не потрібен, особливо коли він банально дорожче європейського», - написав пан Вітренко.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ВАТ «Газпром» сьогодні припинив поставки природного газу в Україну. У компанії заявляють, що «Нафтогаз» відібрав весь передплачений обсяг «блакитного» палива. Окрім того, у «Газпромі» заявляють, що відмова Києва від купівлі російського газу створює ризики для транзиту в Європу.

 
Коментарі (0)