ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЄвросоюз відправить 900 генераторів та світлодіодні лампи до України

Євросоюз відправить 900 генераторів та світлодіодні лампи до України

Голова Єврокомісії анонсувала велику енергетичну допомогу для воюючої країни.

 

Європейський Союз надасть понад 900 генераторів на потреби України, яка страждає через обстріли енергосистеми російськими окупантами. Крім того, ЄС працює над збільшенням експорту електроенергії до України.

Крім того, Європейська комісія закупить першу партію світлодіодних ламп за програмою заміни застарілих на енергозберігаючі.

Про це під час брифінгу сказала перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Закупівлю перших партій ламп буде здійснювати Єврокомісія. Зараз триває тендер від ЄС. Є тендерні вимоги - це наявність достатньої кількості продукції на складі й можливість швидкої доставки в Україну. А також - можливість поставити в Україну обсяг 13 млн ламп вже у січні", - сказала Свириденко.

Вона зазначила, що ймовірно це буде європейський виробник, який спроможний поставити такий великий обсяг.

Свириденко нагадала, що Франція раніше теж заявила про готовність профінансувати постачання 5 млн таких ламп до України.

Міністр розраховує, що й українські виробники матимуть змогу долучитись до цієї програми.

"Що стосується українських виробників, нам би дуже хотілось їх залучити до цієї програми. Ми шукаємо додаткові можливості, грантові ресурси для того, щоб профінансувати решту 15 млн ламп. Ми будемо все робити, щоб українські виробники мали змогу взяти участь у цій кампанії", - зазначила Свириденко.

 

 

 
Коментарі (0)