ГоловнаНовини ЖКГТранспортЄвросоюз візьметься за транспорт України

Євросоюз візьметься за транспорт України

У рамках проекту фахівці ЄС допоможуть у здійснені прогнозуванні транспортних потоків, на основі яких формуватимуться проекти розвитку транспортної інфраструктури.

Міністерство інфраструктури України впроваджує проект технічної допомоги «Підтримка імплементації транспортної стратегії України», спрямований на сприяння досягненню цілей і пріоритетів національної транспортної стратегії в Україні. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Мінінфраструктури.

Проект спрямований на інтеграцію транспортної мережі України до транспортної мережі Європейського Союзу та зміцнення співробітництва між Україною та ЄС. 

У транспортному секторі вже реалізовано багато проектів за фінансування Європейського Союзу. Проект технічної допомоги «Підтримка імплементації транспортної стратегії України»є одним із наймасштабніших із проектів ЄС. 

Мета проекту - розвиток транспортного сектора України за рахунок надання допомоги  українських фахівцям у імплементації програми бюджетної підтримки транспортного сектору: регулярному моніторингу і звітуванні, плануванні та реалізації заходів тощо.

У рамках проекту фахівці ЄС допоможуть у здійснені прогнозуванні транспортних потоків, на основі яких формуватимуться проекти розвитку транспортної інфраструктури.

Ще один із напрямків допомоги – зміцнення адміністративної спроможності: він полягатиме у покращенні адміністративної спроможності та введенні ноу-хау в роботі українських органів влади. 

Практично цей проект реалізовуватиметься таким чином: протягом двох років та дев’яти місяців (саме стільки триватиме проект) консультанти Євросоюзу допомагатимуть Мінінфраструктури в досягненні цілей і пріоритетів національної транспортної стратегії в Україні, підвищуватимуть рівень кваліфікації персоналу Міністерства. 

Довідка 

Проект технічної допомоги «Підтримка імплементації транспортної стратегії України» за своєю суттю – гранд Євросоюзу, Україна – країна-бенефіціарій цього проекту.

Заява про схвалення технічного завдання щодо проекту технічної допомоги «Підтримка імплементації транспортної стратегії України» між Україною (бенефіціар) та ЄС (замовник, представлений Європейською Комісією, від імені та за дорученням Уряду України) була підписана 19 серпня 2011 року. Сам проект розпочато в квітні 2012 року.

 
Коментарі (0)