ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЮристи Ахметова готують позов до росії через знищену "Азовсталь"

Юристи Ахметова готують позов до росії через знищену "Азовсталь"

Український бізнесмен Рінат Ахметов заявив, що пред’явить позови до росії зі вимогою компенсації всіх збитків через повномасштабне вторгнення
Український бізнесмен Рінат Ахметов заявив, що пред’явить позови до росії зі вимогою компенсації всіх збитків через повномасштабне вторгнення, зокрема знищення заводу "Азовсталь" у Маріуполі. Про це він повідомив в інтерв’ю "НВ".
 
"Після початку широкомасштабного нападу рф 24 лютого 2022 року такі підприємства як Азовсталь, ММК ім. Ілліча, Авдіївський коксохім, Луганська ТЕС і ще десятки об'єктів промислової інфраструктури й зеленої енергетики частково або повністю знищено, або вимушено виведено з експлуатації", - розповів Ахметов.
 
За його словами, капіталізація цих об'єктів до початку війни становила десятки мільярдів доларів.
 

"Однозначно ми пред’явимо позови до Росії і вимагатимемо належну компенсацію всіх збитків та втраченого бізнесу. Вже зараз активно ведеться кропітка юридична робота з цих питань. Ми будемо пред’являти позови у всіх міжнародних та національних інстанціях. За відновлювальною вартістю втрати ММК ім. Ілліча та Азовсталі через російську агресію становлять від 17 до 20 млрд дол. Остаточну суму буде визначено в позовній заяві до росії", - сказав Ахметов. 

 
Коментарі (0)