ГоловнаКоментаріГазопостачанняЮ.Вітренко:«Адміністрація США може зупинити «Північний потік-2» вже зараз»

Ю.Вітренко:«Адміністрація США може зупинити «Північний потік-2» вже зараз»

Існує кілька способів зупинити запуск російського газопроводу «Північний потік-2» із залученням Конгресу та Адміністрації США.
Існує кілька способів зупинити запуск російського газопроводу «Північний потік-2» із залученням Конгресу та Адміністрації США.
 
Про це розповів глава правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко в опублікованому відео на сторінці компанії у соцмережі.
 
«Наш пріоритетний план в тому, щоб разом з виконавчою гілкою влади США зупинити «Північний потік-2». Для цього є позитивні тенденції», - сказав він.
 
За його словами, Держдепартамент США розглядає варіант накладення дієвих санкцій проти компанії-оператора Nord Stream AG. Крім того, розглядається питання накладення сертифікаційних санкцій, тобто санкції, які унеможливлять сертифікацію «Північного потоку-2».
 
«Питання залишається відкритим, і адміністрація США може зупинити «Північний потік-2» зараз. Це наше пріоритетне завдання - переконати США зробити це зараз», - пояснив він.
 
Глава НАК «Нафтогаз України» повідомив, що крім того, українська сторона веде переговори з Конгресом США, який переконує Адміністрацію виконати рішення Конгресу і застосувати дієвий санкції проти «Північного потоку-2».
 

Юрій Вітренко зазначив, що також існує резервний план, так званий план «Б»: якщо адміністрація не накладе дієві санкції, то тоді Конгрес прийме додаткову законодавство, яке все-таки змусити Адміністрацію накласти санкції або унеможливить їх не накладення. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
16 Червня 2021 p. 18:56
У травні 7 діб не було гарячої води; це "Євро-Реконструкція", Дарницький район. Але плату за гарячу воду нарахували у !,5 рази більшу за нормативну. Це тому що перерахунок (по причині відсутності гарячої води ) не відняли від основної суми, а навпаки, додали.-------------------------У якій ще країні можливий такий маразм: постачальник компослуги нараховує додаткову плату за те, що він цю компослугу надавав не повний місяць, а з перебоями.