ГоловнаКоментаріГазопостачанняЮ.Вітренко:"Компанії безвідповідально виходять на ринок поставок з метою здійснення спекуляції"

Ю.Вітренко:"Компанії безвідповідально виходять на ринок поставок з метою здійснення спекуляції"

Глава правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко закликав посилити вимоги надання фінансових гарантій до постачальників природного газу
Глава правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко закликав посилити вимоги надання фінансових гарантій до постачальників природного газу на тлі масової відмови багатьох компаній від виконання своїх контрактів з бюджетними організаціями.
 
"Ті ж бюджетні організації, які раніше виходили на ринок, проводили тендери і купували газ у компанії" роги і копита ", зараз повинні ставити такі вимоги, щоб тільки надійні постачальники могли брати участь в тендерах", - сказав він в інтерв'ю DW.
 
За його словами, в свою чергу Антимонопольний комітет України (АМКУ) повинен переглянути підхід до пред'явлення вимог з надання фінансових гарантій від організаторів торгів, які раніше вважалися зайвими і обмежують конкуренцію.
 
"Важливо, щоб конкуренція була не між "рогами і копитами", а щоб конкуренція була між надійними постачальникам, які дійсно можуть виконувати свої зобов'язання, тоді це справжня конкуренція, а не імітація", - підкреслив глава "Нафтогазу".
 

Вітренко зазначив, що багато компаній безвідповідально виходять на ринок поставок з метою здійснення спекуляції на рівнях ціни покупки і продажу газу. 

 
Коментарі (0)