ГоловнаКоментаріГазопостачанняЮ.Вітренко:"Немає ніяких ідей відновлювати якісь прямі постачання газу з Росії"

Ю.Вітренко:"Немає ніяких ідей відновлювати якісь прямі постачання газу з Росії"

На сьогодні не існує жодних ініціатив щодо відновлення прямих постачання газу з Росії в Україну, інформація про це є спекуляцією.
На сьогодні не існує жодних ініціатив щодо відновлення прямих постачання газу з Росії в Україну, інформація про це є спекуляцією.
 
Про це сказав новий очільник НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко під час п'ятничної пресконференції.
 
“Немає ніяких ідей, принаймні ні у „Нафтогазі“, ні в уряді, ані у Президента, ані в Офісі президента, відновлювати якісь прямі постачання газу з Росії. Це повна спекуляція з боку тих людей, які не хотіли реально займатись реальною роботою і протистояти „Газпрому“, щоб „Газпром“ розблокував експорт з Центральної Азії, розблокував експорт європейським компаніям на кордоні Україна-Росія”, — сказав Вітренко.
 
Юрій Вітренко висловив думку, що всі спекуляції “щодо того що є якісь відступні плани щось зробити — це просто або атака на владу, або це просто бажання пояснити, чому люди нічого не роблять”.
 

Нагадаємо, у грудні 2019 року у результаті тристоронніх переговорів Україна-Росія-Європейський Союз сторони підписали новий газовий контракт на 5 років з можливістю його пролонгації ще на 10 років на аналогічних умовах, мінімальні гарантовані обсяги прокачування — 65 млрд куб. м газу на перший рік та по 40 млрд куб. м на наступні 4 роки. При цьому фактичні обсяги можуть бути вищими. 

 
Коментарі (0)