ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГЮ.Вітренко:"Субсидії не вирішують проблему вразливості споживачів до зростання ринкової ціни"

Ю.Вітренко:"Субсидії не вирішують проблему вразливості споживачів до зростання ринкової ціни"

Міністерство енергетики в результаті моніторингу роздрібного ринку газу, проведеного відповідно до доручення прем'єр-міністра, узагальнило проблеми на ньому й запропонувало варіант їх вирішення
Міністерство енергетики в результаті моніторингу роздрібного ринку газу, проведеного відповідно до доручення прем'єр-міністра, узагальнило проблеми на ньому й запропонувало варіант їх вирішення, про це написав на своїй сторінці у Фейсбук виконувач обов'язків міністра, Юрій Вітренко.
 
"Міненерго запропонувало варіант розв'язання цієї проблеми. Наразі він опрацьовується з іншими міністерствами. Починаючи з понеділка я буду більш детально інформувати про прогрес із вирішенням цієї проблеми", - написав Юрій Вітренко.
 
При цьому він не розкрив хоч якихось деталей запропонованого міністерством варіанта розв'язання проблем.
 
Водночас він зазначив, що споживачі на сьогодні не захищені від маніпуляцій і стрімкого зростання цін на ринку, оскільки субсидії не є ефективним механізмом держдопомоги.
 
"Субсидії не вирішують проблему вразливості споживачів до зловживань на ринку газу, коли вони сплачують ціну, вищу за справедливий ринковий рівень. Так само субсидії не вирішують проблему вразливості споживачів до значного та стрімкого зростання ринкової ціни", - висловив думку глава енергетичного відомства.
 
Також,  у Міненерго розповіли, що питання створення дієвого механізму захисту "уразливих" споживачів на ринку газу та електроенергії, як, зокрема, і криза неплатежів, обговорювалося під час онлайн-зустрічі Вітренко з тимчасовим повіреним у справах США Крістіною Квін у вівторок, 5 січня.
 
Нагадаємо, 28 грудня прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністрові енергетики Юрієві Вітренко спільно з Антимонопольним комітетом України (АМКУ) здійснити аудит складових цін на газ для побутових споживачів (населення).
 
Коментарі (2)
Коля Пухов
10 Січня 2021 p. 20:11
Зростання ринкової ціни - це наслідок гіперінфляції гривні. А ці всі вітренки та лазебні пропонують ще більше прискорити інфляцію...
Коля Пухов
10 Січня 2021 p. 20:16
Ще на початку незалежності кравчукокучми (фундатори Украєни) припустилися фатальної помилки: замість покращення якості вітчизняних товарів було вирішено взагалі відмовитись від їх виробництва. Тепер уся техніка, засоби та весь асортимент електротоварів - імпортні. Тобто, десь за кордоном налагоджено їх виробництво; люди працюють - мають роботу і зарплату, а Україна тепер нічого цього не має, лише закуповує закордонні вироби за запозичені за тим же кордоном гроші....................Тому у нас безробіття, гіперінфляція , постійна криза і величезний зовнішній борг.