ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін допоможе Укрзалізниці оновити рухомий склад

Кабмін допоможе Укрзалізниці оновити рухомий склад

Прем'єр міністр Денис Шмигаль розповів про програму оновлення залізничного рухомого складу

Прем'єр міністр Денис Шмигаль розповів про програму оновлення залізничного рухомого складу. Про це він повідомив під час огляду виробництва ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" в Полтавській області, інформує Урядовий портал.

За словами прем'єра, Кабмін затвердив фінансовий план Укрзалізниці.

Капітальні інвестиції в оновлення рухомого складу визначили ключовим завданням. Загальна сума таких інвестицій складе більше 12 млрд грн. На 1 млрд буде здійснено закупівлі у Крюківського заводу.

Шмигаль повідомив, що сьогодні, 28 липня, почали надходити перші кошти відповідно до затвердженого плану за 18 пасажирських вагонів, виготовлених на Крюківському вагонобудівному заводі.

Міністерство розвитку економіки за дорученням президента Зеленського почало розробляти механізм придбання ще 70 вагонів.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" розробила державну програму оновлення парку вантажних вагонів на 2021-2025 роки.

Основна мета програми поліпшення технічного стану експлуатованих вагонів і підтримка вітчизняних виробників рухомого складу.

Також програма встановлює квоти на імпорт вантажних вагонів іноземного виробництва і містить заборону завантаження на станціях України вагонів власності нерезидентів України.

 

 
Коментарі (0)