ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКабмін доручив місцевим органам влади утилізовувати лампи розжарювання після їх обміну на LED

Кабмін доручив місцевим органам влади утилізовувати лампи розжарювання після їх обміну на LED

Місцеві органи влади мають вирішити питання зі збором, перевезенням та утилізацією відпрацьованих ламп розжарювання, які отримає "Укрпошта" у рамках експерименту з обміну ламп розжарювання на LED-лампи
Місцеві органи влади мають вирішити питання зі збором, перевезенням та утилізацією відпрацьованих ламп розжарювання, які отримає "Укрпошта" у рамках експерименту з обміну ламп розжарювання на LED-лампи, про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
Відповідне доручення закріплено постановою Кабміну №25 від 10 січня 2023 року.
 
Так, обласні держадміністрації, обласні та районні військові адміністрації мають укласти договори про здійснення збору, перевезення та утилізації за рахунок коштів, що надходять до спеціального фонду місцевих бюджетів за стягнення екологічного податку.
 
П'ять LED-ламп можна отримати лише один раз в обмін на справні лампи розжарювання, а повторні заявки можна буде подати лише у випадку, якщо протягом п'яти днів замовлені через "Дію" лампи не будуть потрібні у встановленому відділенні "Укрпошти". Несправну LED-лампу, отриману в рамках програми обміну, можна обміняти протягом місяця один раз.
 
Відповідно до порядку реалізації експериментального проєкту, тип бажаної LED-лампи потрібно буде повідомити при їх замовленні в порталі "Дія".
 

Нагадаємо, покрокова інструкція: як обміняти лампи розжарювання на світлодіодні LED лампи знаходиться тут. 

 
Коментарі (0)