ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін готує план адресної монетизації пільг і субсидій

Кабмін готує план адресної монетизації пільг і субсидій

Кабінет міністрів схвалив План заходів щодо реалізації Енергетичної стратегії України до 2035 року, який передбачає розгляд проекту адресноїмонетизації пільг і субсидій в третьому кварталі 2018 року.

Кабінет міністрів схвалив План заходів щодо реалізації Енергетичної стратегії України до 2035 року, який передбачає розгляд проекту адресноїмонетизації пільг і субсидій в третьому кварталі 2018 року.

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду в середу, 6 червня, передає БізнесЦензор з посиланням на прес-службу уряду.

За словами віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона, документ містить заходи, які будуть реалізовані в короткостроковій перспективі для підвищення енергоефективності та конкурентоспроможності української економіки та посилення нашої енергетичної безпеки.

"Головну увагу в Плані приділено реформам ринку електричної енергії, ринку газу і вугільної галузі. Також План містить завдання відповідальним органам виконавчої влади в третьому кварталі цього року внести на розгляд уряду проект адресної монетизації пільг і субсидій", - повідомляє Кістіон.

Як повідомлялося, раніше міністр соцполітики Андрій Рева заявляв, що впровадження процесу монетизації соціальних пільг необхідно почати в 2018 році незалежно від дати прийняття відповідної постанови Кабінетом міністрів.

При цьому в Міністерстві соціальної політики планують провести монетизацію субсидій для домогосподарств в два етапи. На першому етапі планується монетизувати субсидії для тих домогосподарств, які мають індивідуальне опалення. Другий етап буде стосуватися тих, хто отримує субсидії, проживаючи в багатоквартирних будинках з централізованим опаленням.

Кабмін з 1 травня посилив умови надання житлових субсидій. Так, з 1 травня 2018 року субсидія скасовується, якщо площа квартири перевищує 120 кв. м, а вдома -200 кв. м, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Власники такої житлоплощі будуть оплачувати послуги в повному обсязі.

Також, якщо у власності сім'ї є автомобіль, яким менше п'яти років, крім мопеда і авто, наданого органом соціального захисту населення, субсидію не призначатимуть.

Крім того, тепер тим, хто дійсно безробітний, необхідно буде стати на облік в центр зайнятості. А людям працездатного віку, хто претендує на субсидію, але не реєструється як безробітний, тому що насправді працює без оформлення в Україні або за кордоном, органи соцзахисту автоматом вважатимуть дохід три прожиткові мінімуми - 5286 грн.

З метою стимулювання енергозбереження також з 1 травня 2018 соціальна норма на газове опалення буде наближена до реальних обсягів споживання та складе 4,5 кубометра на 1 кв. м площі, електроопалення - 30 кВт на 1 кв. м площі. При призначенні субсидії на понаднормову площу житла норма може бути збільшена не більше як на 30%.

 

 
Коментарі (0)