ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКабмін хоче зменшити оклад голові НКРЕКП

Кабмін хоче зменшити оклад голові НКРЕКП

Кабмін на своєму засіданні 11 травня затвердив проект Закону України „Про внесення змін до деяких законів України щодо оплати праці працівників окремих державних органів”.
Кабмін на своєму засіданні 11 травня затвердив проект Закону України „Про внесення змін до деяких законів України щодо оплати праці працівників окремих державних органів”.
 
Проектом акта, розробленим Мінсоцполітики, пропонується внести зміни до законів України „Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів”, „Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг”, в яких мінімальна заробітна плата використовується як розрахункова величина для розрахунку посадових окладів. Після внесення запропонованих змін розрахунковою величиною для визначення посадових окладів буде розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановлений на 01 січня календарного року.
 
Таким чином, для 2017 року оклад глави Нацагентства з повернення активів становитиме 12 прожиткових мінімумів для працездатних – 19,2 тис. грн (на даний момент – 38,4 тис. грн). 
 
Оклад глави НКРЕКП становитиме 12 прожиткових мінімумів для працездатних – 80 тис. грн (зараз– 160 тис. грн).
 

Передбачається, що реалізація проекту акта буде здійснена в межах видатків на оплату праці працівників відповідних державних органів. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
12 Травня 2017 p. 22:22
Підвищення зарплат і пенсій лише прискориює знецінення гривні. Хто виграє і хто програє, якщо зарплати і пенсії підвищують у 2 рази, а ціни і тарифи зростають у 5 разів? Виграє, однозначно, друкар грошових знаків, тобто влада, а громадяни, відповідно, програють. -------------------------------- Навіть одночасне підвищення зарплат і цін в одну й ту саму кількість разів знецінює ваші гроші, які вже є у вашому гаманці, у ту саму кількість разів. Практично це означає , що ви зможете купити у ту саму кількість разів менше товарів і послуг, ніж до знецінення. А хто вас обікрав, не залізаючи до вашої кишені, здогадайтесь тепер самі. -------------------------------------------------------------------------------------------------- У нормальних країнах знецінення національних грошей вважається порушенням, за яке уряд може бути притягнутим до відповідальності.