ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін кинув «Нафтогазу» «рятівний круг»

Кабмін кинув «Нафтогазу» «рятівний круг»

Уряд розпорядився надати фінансову допомогу НАК «Нафтогаз України». А саме, Кабмін доручив випустити облігації внутрішньої державної позики, за рахунок яких збільшиться статутний капітал підприємства.

Кабінет Міністрів ухвалив рішення збільшити статутний капітал НАК «Нафтогаз України». Номінальний фонд підприємства збільшиться на суму 63,272 млрд грн за рахунок випуску облігацій внутрішньої державної позики. Про це йдеться в урядовій постанові від 4 серпня 2014 року.

Згідно з документом, велика частина виручених грошей піде на покупку і резервування на рахунках «Нафтогазу» 3,1 млрд дол. Цінні папери випускаються з терміном обігу до десяти років і ставкою до 14,3% річних.
 
«Збільшити статутний капітал Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» на суму 63 272 276 тис. гривень шляхом випуску додаткових акцій існуючої номінальної вартості із збереженням 100 відсотків акцій у власності держави», - йдеться у тексті постанови.
 
Раніше Кабмін збільшив статутний капітал «Нафтогазу» до 55,8 млрд грн. Текст відповідної постанови від 9 квітня 2014 року № 93 оприлюднено на сайті уряду.
 
Коментарі (0)