ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін мільярдами вирішуватиме проблеми ЖКГ

Кабмін мільярдами вирішуватиме проблеми ЖКГ

Кабінет Міністрів України на вирішення низки проблем у житлово-комунальній сфері, серед яких ремонт ліфтового господарства, придворових ділянок, підвальних приміщень та іншого, виділив 1 млрд грн.

Кабінет Міністрів України на вирішення низки проблем у житлово-комунальній сфері, серед яких ремонт ліфтового господарства, придворових ділянок, підвальних приміщень та іншого, виділив 1 млрд грн. Про це повідомив народний депутат України, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. 

«Щороку уряд виділяє певну суму на ремонт ліфтового господарства. На жаль, воно знаходиться в такому стані, що виходять чергові (ліфти) з ладу і потребує ремонту, і не тільки ліфтове господарство. Вимагають ремонту дахи.., під'їзди, вимагають ремонту розвідні мережі в будинках, підвальні приміщення, придворові ділянки. На ці всі справи зараз виділяється урядом більше 1 млрд грн», - сказав Олександр Єфремов. 

Крім того, відповідаючи на запитання, чому парламент не підтримав в першому читанні законопроект, який передбачає внесення змін в загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки та передбачення в ній 5,7 млрд грн на капітальний ремонт, модернізацію і заміну ліфтового обладнання, Єфремов зазначив: «Тому що грошей в державі немає... Перш ніж писати будь-який проект постанови той депутат, який трохи тямить у своїй роботі, він на початку вишукує джерела наповнення бюджету. Тобто звідки ці кошти взяти? А написати папірець і закинути, що потрібно 20 млрд грн для вирішення якоїсь проблеми, це не вирішення проблеми, а обман всіх і себе в тому числі». 

Нагадаємо, раніше глава регіонального представництва Міжнародної фінансової корпорації в Україні та Білорусії (IFC) Руфат Алімарданов заявляв, що в цілому на модернізацію ЖКГ України необхідно від 10 до 60 млрд дол. 

Джерело – РБК-України

 
Коментарі (0)